Gå direkt till innehåll
Priserna på bostadsrätter fortsätter uppåt

Pressmeddelande -

Priserna på bostadsrätter fortsätter uppåt

Det är fortsatt en positiv marknad med stigande priser, men med ett något lägre utbud än januari föregående år. Omsättningsmässigt är januari en riktigt bra månad, Henrik Olausson, Vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Enligt Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på bostadsrätter under januari med 1% medan priserna på villor var oförändrade. Prisutvecklingen på årsbasis ligger på 7% för bostadsrätter och 13% för villor, enligt senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik.

Vi bedömer att det fortsatt kommer vara stabila priser och en stark efterfrågan på framförallt villor och större lägenheter. Människor väljer än mer att prioritera hemmet och sitt boende, vilket vi sett som en tydlig trend och konsekvens av pandemin.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm