Gå direkt till innehåll
Stark marknad och fortsatta prisökningar

Pressmeddelande -

Stark marknad och fortsatta prisökningar

Det är en stark inledning på året med bra tryck i försäljningen av både bostadsrätter och villor. Pandemin har medfört att många söker större boyta eftersom mycket tid spenderas hemma. Även efterfrågan på fritidshus är fortsatt stor. Det är tydligt att trenden från 2020 håller i sig. Försäljningsmässigt är februari en mycket bra månad, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

I februari ökar priserna på bostadsrätter med 1% och villor ökar med 2% enligt Svensk Mäklarstatistik. De senaste 12 månaderna har prisutvecklingen varit stark för villor – en ökning med hela 15%. För bostadsrätterna är ökningen under samma period 6%.

Vår bedömning från januari gäller även framåt, dvs fortsatt stabila priser och en stark efterfrågan på framförallt villor och större lägenheter.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm