Gå direkt till innehåll
Mars blev en rekordmånad för SkandiaMäklarna
Mars blev en rekordmånad för SkandiaMäklarna

Pressmeddelande -

Mars blev en rekordmånad för SkandiaMäklarna

Mars blev en mycket stark månad på bostadsmarknaden med stor efterfrågan, snabba affärer och stigande priser på både villor, bostadsrätter och fritidshus. SkandiaMäklarna gjorde den bästa marsmånaden i sin 40-åriga historia. SkandiaMäklarnas vd Andreas Moritz kommenterar marknaden.

- Vi ser framåt en fortsatt stor efterfrågan på villor och stora bostadsrätter utifrån att människor vill se över, och ändra sitt boende som en följd av coronapandemin och ändrade beteenden. Samtidigt ser vi att efterfrågan på fritidshus tar rejäl fart nu inför sommaren utifrån ändrade semesterplaner.

- Det går snabbt på bostadsmarknaden just nu och vår rekommendation är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att se över olika försäljningsalternativ och marknadsläget.

Enligt Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på bostadsrätter och villor under mars månad med 2%. Kvadratmedelpriset i riket ligger på 44 920kr, att jämföra med 102 527kr/kvm i Centrala Stockholm. Medelpriset för en villa i Sverige ligger på 4 060 000kr, att jämföra med Stor Stockholms 7 088 000kr.

För fullständig rapport besök Svensk Mäklarstatistik

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm