Gå direkt till innehåll
Sett till hela 2020 steg priserna på bostadsrätter med 7% och 13% på villor.
Sett till hela 2020 steg priserna på bostadsrätter med 7% och 13% på villor.

Pressmeddelande -

​Försäljningsrekord och stigande priser under 2020

Under helåret 2020 når SkandiaMäklarna nytt försäljningsrekord. Även december som vanligtvis är en lugnare månad visar på hög aktivitet på bostadsmarknaden, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Sett till hela 2020 steg priserna på bostadsrätter med 7% och 13% på villor. Däremot är priserna under december oförändrade både för bostadsrätter och villor. Det visar den senaste statistiken över bostadsförsäljningar sammanställd av Svensk Mäklarstatistik.

Vi bedömer fortsatt att bostadsmarknaden kommer vara positiv under 2021. Många människor väljer att prioritera sitt boende och ränteläget kommer troligen under längre tid vara på liknande nivåer som nu, vilket talar för stabila priser och en stark bostadsmarknad. Osäkerheten som finns är givetvis hur Coronakrisens effekter kommer påverka arbetsmarknaden på kort och lång sikt.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm