Gå direkt till innehåll
Priserna på bostadsrätter och villor ökade under oktober
Priserna på bostadsrätter och villor ökade under oktober

Pressmeddelande -

Fortsatt stark marknad och ökande bostadspriser

Även oktober är en mycket stark månad omsättningsmässigt och vi ser ingen avmattning, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Boendet är viktigare än någonsin. Pandemin har gjort att vi spenderar mycket mer tid hemma och det medför att många människor prioriterar frågor kopplat till hemmet i allt större utsträckning. 

Under oktober ökade priserna på bostadsrätter och villor med 1% enligt de senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis har villor i Sverige ökat med 11% och bostadsrätter med 6% enligt samma mätning. 

Bedömning för de sista månaderna under 2020 är att priserna kommer vara stabila och vi ser i dagsläget att priserna snarare är på väg upp än ner. Trots fortsatta restriktioner på grund av pandemin och oro för den ekonomiska utvecklingen ser vi inga negativa konsekvenser på bostadsmarknaden. 

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm