Gå direkt till innehåll
Augusti månad var fortsatt positiv för bostadsmarknaden.
Augusti månad var fortsatt positiv för bostadsmarknaden.

Pressmeddelande -

Fortsatt stark bostadsmarknad i augusti

En summering av augusti månad visar att marknaden fortsatt är positiv. Vi når högre försäljningsnivåer både vad gäller antalet objekt och intäkter i jämförelse mot ett redan starkt 2019. Det är fortsatt bra fart på marknaden och på villasidan ser vi att underutbudet driver upp prisnivåerna ytterligare, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Augusti mätningen från Svensk Mäklarstatistik visar att priserna på både villor och bostadsrätter ökade med 2% under innevarande månad. På årsbasis har priserna på bostadsrätter ökat med 4% och på villor är ökningen 8%.

Vi ser ingen avmattning utan allt pekar på en fortsatt stabil bostadsmarknad under hösten. Priserna bedömer vi kommer fortsätta att öka och intresset för boendet är stort där allt fler prioriterar ett större boende. Marknaden för mindre lägenheter är däremot något mer avvaktande eftersom framförallt förstagångsköpare påverkats av en tuffare arbetsmarknad.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm