Gå direkt till innehåll
Fortsatt prisuppgång och en rekordstark bostadsmarknad i juli

Pressmeddelande -

Fortsatt prisuppgång och en rekordstark bostadsmarknad i juli

Juli är ytterligare en rekordmånad både vad gäller antalet sålda bostäder och omsättning. Försäljningen under sommaren har som helhet varit ovanligt bra och vi ser i dagsläget ingen avmattning på bostadsmarknaden. Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget

Enligt senaste mätningen från Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på villor med +2% i Sverige under juli och för bostadsrätter ökade priserna med +1%. På årsbasis visar samma undersökning att prisökningen är +7% för villor och +3% för bostadsrätter.

Räntorna kommer under längre tid vara låga och bedömningen är att vi även framöver kommer se en hög aktivitet samt stabila eller något ökande priser på marknaden.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm