Gå direkt till innehåll
Priserna på bostadsrätter ökade under november med 1%
Priserna på bostadsrätter ökade under november med 1%

Pressmeddelande -

​Priserna på bostadsrätter fortsätter att öka

Vi ser en fortsatt stark marknad med stigande priser. Även omsättningsmässigt är november en riktigt bra månad, Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Enligt Svensk Mäklarstatistik ökade priserna på bostadsrätter under november med 1% medan priserna på villor var oförändrade. Under 2020 har villor ökat med 11% och medelpriset i Sverige är nu 3 697 000kr. För bostadsrätter är motsvarande ökning 7% och medelpriset (kr/kvm) är nu 42 784kr. Priserna på fritidshus har ökat med 12% enligt Svensk Mäklarstatistik då de har jämfört medelpriserna för perioden december 2018 – november 2019 med december 2019 – november 2020.

Med en ökad smittspridning i landet är det viktigt att vi som mäklarföretag tar vårt ansvar. Vi har därför ställt om och anpassat våra visningar och möten för att bidra till att minska smittspridningen. Förutom förbokningar vid visningar erbjuder vi våra kunder videovärderingar, bostadsvisningar förinspelade på Facebook eller Instagram och livevisningar.

Under december går marknaden in i en lugnare fas precis som den brukar göra under denna tid på året. Boendet och hemmet är viktigare än någonsin och vår bedömning är att det även in på det nya året kommer vara en stark bostadsmarknad med stabila priser.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm