Gå direkt till innehåll
Lars Steneryd och Kristina Guven tar över som nya franchisetagare i Upplands Väsby.
Lars Steneryd och Kristina Guven tar över som nya franchisetagare i Upplands Väsby.

Pressmeddelande -

Nya franchisetagare ska återta toppositionen i Upplands Väsby

Från en stark position till en mer tynande tillvaro. Så kan man beskriva SkandiaMäklarnas närvaro i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Men nu blir det ändring på det, när välmeriterade Kristina Guven och Lars Steneryd tar över som nya franchisetagare, med fullt fokus på norrortskommunen.

För ett par år sedan hade SkandiaMäklarna en stor marknadsandel i Upplands Väsby, norrortskommunen mellan Stockholm och Arlanda. Idag är samma marknadsandel betydligt mer blygsam, även om varumärket fortfarande är starkt. Det beror på att det lokala kontoret under de senaste åren främst har fokuserat på grannkommunen Sollentuna.

Men nu förändras förutsättningarna radikalt, när de rutinerade och extremt motiverade franchisetagarna Kristina Guven och Lars Steneryd tar över kontoret. Kristina berättar:

- Tillsammans med vår medarbetare Linus Söderberg har vi 23 års erfarenhet av att förmedla bostäder i Upplands Väsby, och vi är verkligen taggade inför uppgiften! Lars och jag har sneglat lite på SkandiaMäklarna från det mäklarföretag där vi jobbade tidigare.

Vi tilltalades av SkandiaMäklarnas sätt att arbeta – både i försäljningsprocessen och att vi som franchisetagare får större möjligheter att påverka och utforma verksamheten lokalt.


Enorm potential

Sagt och gjort. Kristina och Lars kontaktade SkandiaMäklarna och förklarade att de ville tillföra en massa ny energi och ambition i Upplands Väsby. Den 1 januari 2021 var allt klart och de rutinerade Väsbymäklarna kunde ta över det välplacerade kontoret på Kyrkvägen 18, mittemellan centrum och tågstationen. Kristina fortsätter:

- Både Lars och jag, och även Linus, kommer från samma mäklarföretag och känner varandra väl. Jag var franchisetagare även tidigare, men ville få möjlighet att starta något nytt. Det finns en enorm potential att realisera för SkandiaMäklarna här i Väsby, så vi är väldigt glada över att vi har lyckats skapa den här möjligheten.

Expansiv kommun i ett växande Storstockholm
Upplands Väsby har ett läge som passar många. Det är lätt att ta tåget till både Stockholm, Uppsala och Arlanda, och den bilburne tar sig snabbt ut i världen via E4:an, som går som en pulsåder genom kommunen. De södra delarna av Väsby håller på att växa ihop med angränsande Sollentuna, och efterfrågan på framför allt småhus och större lägenheter är stor.

- I Väsby bor många familjer där den ena partnern jobbar i Stockholm och den andra i Uppsala eller på Arlanda. Efterfrågan är stor i flera områden, inte minst på småhus i mysiga Bollstanäs. Även Väsby centrum med all sin service och goda kommunikationer är populärt. Där byggs också många nya fina bostadsrättslägenheter, berättar Lars Steneryd.


Återta den starka positionen

Kristina och Lars har stora planer. Ett mål är att ta tillbaka en position som top-of-mind bland mäklarföretagen i kommunen. Ett annat är att marknadsandelen ska växa från dagens blygsamma tre procent till de 20–25 procent som kontoret hade för bara några år sedan. Kampanjer och aktiviteter är redan i full gång och responsen har varit positiv.

- Många Väsbybor tycker om att vi blåser nytt liv i ett så starkt lokalt varumärke. Efter alla år som mäklare här känner vi verkligen både området och människorna. Linus och jag är uppvuxna i Väsby, medan Kristina har jobbat här längst. Vi tre plus SkandiaMäklarna är helt enkelt en ”perfect match” och det ska bli kul att visa vad vi går för, säger Lars.

Lagbygge och trygg arbetsgivare
På 3–4 års sikt vill Kristina och Lars vara dubbelt så många mäklare på kontoret. Vägen dit går inte bara via framgångsrika försäljningar och en större marknadsandel, utan också genom att vara en bra arbetsgivare – något som inte alltid är självklart i branschen.

- Vi vill skapa ett starkt team som håller ihop långsiktigt. Det handlar dels om att rekrytera rätt människor och skapa en stark laganda, men också om att erbjuda ett bra stöd i vardagen. SkandiaMäklarna i Upplands-Väsby ska vara en trygg, positiv och mänsklig arbetsplats, där medarbetarna trivs, vill utvecklas och vara kvar, berättar Kristina.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm