Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna Täby
SkandiaMäklarna Täby

Pressmeddelande -

Dynamisk duo kompletterar varandra i Täby

SkandiaMäklarna i Täby har nya franchisetagare sedan årsskiftet. Jan-Erik Claesson och Simon Palmqvist kompletterar varandras personligheter och har slagit sina kloka och erfarna huvuden ihop. De genomför en omfattande nystart för Täby-kontoret och planerar för en ljus framtid – på samma gata som de båda har bott på tidigare i livet.

Det händer mycket i Täby just nu. Inte minst på Eskadervägen i Näsbypark, där SkandiaMäklarnas kontor renoveras för fullt och där båda de nya franchisetagarna tidigare har bott – Jan-Erik Claesson som barn och Simon Palmqvist lite senare i livet.

- När vi hittade varandra via en lokal företagsmäklare skrattade vi gott åt att kontoret ligger på samma gata som vi båda har bott på. Eftersom ingen av oss ville ta över Täby-kontoret själva, utan först när vi hittade varandra, ser vi det också som ett tydligt tecken att vi tillsammans ska genomföra den här nystarten för verksamheten, berättar Jan-Erik.

Rätt erfarenheter för uppdraget 

Jan-Erik har arbetat som mäklare i Täby i 25 år, varav de senaste tjugo på Mäklarhuset. Han slutade där i höstas för att tillsammans med Simon ta över SkandiaMäklarnas Täby-kontor den 1 januari. Åsa Johansson, den tidigare franchisetagaren, jobbar kvar som mäklare.

Simon har under de senaste fyra åren ägt och drivit SkandiaMäklarna-kontoret i närliggande Österåker/Vaxholm, vilket han kommer att fortsätta med. Enligt Simon finns det stora geografiska synergimöjligheter:

- Framför allt Österåker ligger väldigt nära Täby och kan till stora delar sägas utgöra en del av samma marknad. En familj som till exempel tycker att husen kostar lite för mycket i Täby kan ofta hitta ett lämpligt objekt i Österåker. Eller köpa för samma pris och kanske få mer yta eller högre standard. Vi kommer att få se många goda synergier mellan områdena.

Kontorshunden Frank nosar upp kunder 

Förutom Simon, Jan-Erik och den förra franchisetagaren Åsa jobbar också Jan-Eriks fru Maria Svärd Claesson på kontoret. Hon driver egen juristbyrå inom familjerätt och har idag rollen som jurist och koordinator på Täby-kontoret. En annan nyckelspelare i teamet är kontorshunden Frank, Jan-Eriks och Marias Eurasier (en tysk spetshund) som glatt nosade upp och hälsade på alla gäster under kontorets invigning i januari.

Kompletterande personligheter De två nya franchisetagarna är ganska olika som personer, men kompletterar varandra väl. Jan-Erik är väldigt utåtriktad, medan Simon är mer strukturerad. Båda har försäljning i blodet och är drivna entreprenörer. Tillsammans har de stakat ut vägen framåt, berättar Simon:

- Under 2020 ska vi komma på plats och vi hinner kanske rekrytera en kompetent och erfaren mäklare till, innan året är slut. Inom fem år räknar vi med att vara fem-sex mäklare, omsätta minst tio miljoner och vara en av tre mäklare som är top-of-mind i Täby. För att nå dit ska vi också vara den mest attraktiva arbetsgivaren och ha riktigt kul ihop!

Expansiv kommun med stora framtidsplaner 

Täbys bostadsutveckling har gått från väldigt stillsam under 1990-talet till ett idag betydligt högre tempo. Vid millennieskiftet fanns det ungefär 60 000 boende i kommunen. Idag är den siffran omkring 72 000, och enligt planerna ska kommunen på 20–30 års sikt ha runt 100 000 invånare – och då kalla sig Täby stad.

Många associerar i första hand Täby med villor och andra småhus, men det som byggs idag och har byggts de senaste åren är främst lägenheter. I Täby centrum och det närliggande området Täby Park, där galoppbanan låg tidigare, sker den största tillväxten. Där skapas en tätare bebyggelse, med butiker, service och goda kommunikationer i form av bussar och lokaltåget Roslagsbanan. Den senare ska få fler spår, utökad trafik och även dras om så att den går ända in till Odenplan, istället för att som idag ha sin ändhållplats vid Östra station.

- Det är en häftig resa som pågår, inte minst för oss gamla Täbybor. Idag är vi en expansiv kommun med stora framtidsplaner. Här finns både mark och en politisk vilja att utveckla såväl nya bostäder som företagslokaler. Men man väljer noga var och hur man bygger, och undviker i möjligaste mån att ta grönområden i anspråk. Den gamla tumregeln att hälften av Täby ska vara grönt gäller fortfarande, berättar Jan-Erik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm