Gå direkt till innehåll
Olivia Raae och Evelina Schmekel
Olivia Raae och Evelina Schmekel

Pressmeddelande -

Par i damer söder om Söder

​Olivia Raae och Evelina Schmekel är nya franchisetagare på kontoret i Hägersten, Liljeholmen och Skärholmen. Det är tre expansiva och ganska olika områden söder om Stockholm, som ryms inom samma distrikt. Efter några år tillsammans hos en konkurrent är Olivia och Evelina idag entusiastiska över att få starta upp sitt eget kontor inom SkandiaMäklarna. 

De är nya franchisetagare i SkandiaMäklarna sedan den 1 februari. Men efter att ha jobbat tillsammans i fyra år på Fastighetsbyråns kontor på Södermalm, känner Olivia Raae och Evelina Schmekel varandra väl. De är ganska olika som personer, men delar sitt starka driv och kompletterar varandra, berättar Olivia:

- Jag går mycket på känsla och intuition, medan Evelina är mer strukturerad, har överblick och är grym på detaljer. Vi är båda drivna och tävlingsinriktade, och tycker att det är otroligt viktigt att ha kul på jobbet. I vardagen jobbar vi nära ihop och skapar en bra energi och framåtanda tillsammans.

Variation och möjligheter längs röda linjen

Det stora distriktet med det långa kontorsnamnet består av flera delområden med olika karaktär längs tunnelbanans röda linje söderut. Den som sätter sig på ”tuben” i innerstan och åker söderut kommer först till knutpunkten Liljeholmen, där det har byggts enormt mycket de senaste 15–20 åren – både nya lägenheter, en fin galleria och även en hel del kontor. Härifrån går också Tvärbanan och flera busslinjer.

Även i Hägersten finns det gott om lägenheter med goda kommunikationer, som i Telefonplan, Aspudden, Midsommarkransen och Gröndal. Här finns också flera attraktiva villaområden, till exempel i Mälarhöjden, Sätra och Vårberg. Granne med Vårberg ligger Skärholmen med sina många lägenheter, en stor galleria samt Kungens kurva, som erbjuder en stor handelsplats med bland annat IKEA.

- För oss som har jobbat länge på Södermalm är det jättekul och spännande att nu få sälja både hus och lägenheter i så olika områden. Alla delar av distriktet har sin charm och sina fördelar, vilket gör våra dagar roliga och omväxlande, säger Evelina.

Premiumvarumärke och kvalitetsfokus

Det var ingen slump att det blev SkandiaMäklarna. Olivia och Evelina hade sedan länge ett gott öga till både företaget, varumärket och arbetssättet. Inte minst företagets kvalitetsfokus, det lokala engagemanget och friheten att få utforma verksamheten själva inom givna och genomtänkta ramar. Olivia berättar:

- Efter att ha blivit tillfrågad och fått lite betänketid kände jag att den här möjligheten inte får missas. Ofta är det mycket hemlighetsmakeri när man ska byta jobb och när jag till slut vågade fråga Evelina, som jag ju visste att jag funkade väldigt bra med, visade det sig att hon också hade kontakt med SkandiaMäklarna. Då blev beslutet mycket lättare att ta och nu är det bara att köra på enligt vår ambitiösa plan!

Än så länge sköter Olivia och Evelina distriktet själva, och i väntan på att deras nybyggda kontorslokal vid Telefonplan ska bli färdig har de sin bas hos kollegorna i Huddinge. Tillväxtplanerna är omfattande, berättar Evelina:

- Vi kommer från ett stort kontor på Södermalm och gillar den energi som uppstår när duktiga och drivna människor jobbar tillsammans. Inom fem år ska vi ha tagit en stor marknadsandel och rekryterat omkring tio nya kollegor. Det är så klart en utmanande målsättning, men vi ser goda möjligheter att lyckas med de förutsättningar som finns i distriktet, SkandiaMäklarnas starka varumärke och arbetssätt samt vårt eget driv.

Ämnen

Kategorier

Regioner


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm