Gå direkt till innehåll
Julia Hellman och Filip Bahno nya franchisetagare i Göteborg Väster
Julia Hellman och Filip Bahno nya franchisetagare i Göteborg Väster

Pressmeddelande -

​Nya, unga och drivna franchisetagare i västra Göteborg

I november skedde en trygg och välplanerad succession i området Göteborg Väster. De två unga mäklarna Julia Hellman och Filip Bahno tog över som franchisetagare efter Pia Lidman, som ville trappa ner. Men Pia jobbar kvar på kontoret, liksom erfarna mäklarkollegan Ia Svanhill.

När den tidigare franchisetagaren Pia Lidman ville trappa ner på jobb och ansvar rekryterades två unga talanger, Julia Hellman och Filip Bahno, från en konkurrent i området. Pia är dock kvar på kontoret med all sin kunskap, sitt kontaktnät och sin lokalkännedom – och detsamma gäller mäklaren Ia Svanhill. Men vid rodret står sedan 1 november de två drivna och taggade 28-åringarna Julia och Filip.

- Det känns både kul och utmanande att bli franchisetagare i så ung ålder. Därför är Filip och jag också extremt glada över att Pia och Ia finns kvar hos oss med all sin erfarenhet och klokhet. Ett positivt, naturligt och okontroversiellt generationsskifte, där vi hoppas kunna bidra med vår energi, entusiasm och starka driv, berättar Julia.

Efterfrågade och sjönära bostäder 

Området, som på mäklarspråk ofta kallas Göteborg Väster, är uppskattat och efterfrågat av de flesta ålderskategorier och har en blandad bebyggelse, med många bostäder nära havet. På kontoret har de i nuläget delat upp marknaden så att Pia och Ia mestadels förmedlar hus, medan Filip och Julia fokuserar främst på lägenheter.

Unga men inte gröna

De nya franchisetagarna känner till området extremt väl, både som mäklare och privat. Julia är uppvuxen här och Filip bor här idag. När de blev headhuntade och tillfrågade av SkandiaMäklarna kändes valet lätt, berättar Filip:

- Trots vår unga ålder kände vi oss utan tvekan redo att bli franchisetagare. Det är en dröm som går i uppfyllelse för både Julia och mig. SkandiaMäklarna har också samma grundläggande tankesätt och värderingar som vi, med kunden och kvaliteten i fokus. Det är ett premiumvarumärke som står för service och trygghet i världsklass. Och det är precis vad vi alltid vill leverera – till både säljare och köpare.

Nu väntar framtiden på Julia och Filip, med högt satta mål och utmaningar som de välkomnar. De vill att kontoret och marknadsandelen ska växa, att de alla fyra ska fortsätta trivas ihop och på sikt på fler. De nya franchisetagarna vill växa i rätt takt och med rätt människor, så att kvaliteten, servicenivån och kulturen hänger med.

Trygg överlämning med kontinuitet 

SkandiaMäklarnas vd Henrik Olausson gläds åt de nya franchisetagarna och kontinuiteten som fås när både Pia och Ia jobbar vidare på kontoret:

- Att stärka vår position i hela Göteborgsområdet är en viktig prioritet för vår fortsatta tillväxtresa inom SkandiaMäklarna. Genom att Filip Bahno och Julia Hellman kliver in som nya franchisetagare får vi ett starkt team på plats som gör att vi kommer ta marknadsandelar i området.

Ämnen

Kategorier

Regioner


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm