Gå direkt till innehåll
Anton Andersson, Franchisetagare Växjö
Anton Andersson, Franchisetagare Växjö

Pressmeddelande -

Anton sätter Växjö på SkandiaMäklarnas karta

När Anton Andersson i dagarna öppnar SkandiaMäklarna-kontoret på Honnörsgatan i Växjö blir han den första av sitt slag i stan. Den småländska kommunen har växt till närmare 100 000 invånare och har numera eget universitet, ett starkt näringsliv och en högintressant bostadsmarknad.

Växjö har funnits på kartorna över Skandinavien i närmare 700 år, men på SkandiaMäklarnas karta är orten helt ny. När franchisetagaren Anton Andersson flyttar in i sitt nya kontor bland alla företag, butiker och idrottsanläggningar vid I11-området, skrivs alltså ett stycke mäklarhistoria. Växjö beskrivs av Anton som en intressant och attraktiv marknad på flera sätt:

- Det är en riktigt trevlig och mysig stad, med en fin gammal stadskärna och väl utbyggd infrastruktur, som växer så det knakar. Vi räknar till närmare 100000 invånare i Växjö kommun idag. Här råder en stark framåtanda, inte minst tack vare universitetet och stora arbetsgivare som it-företagen Visma SPCS och Fortnox. Nyproduktionen av bostäder har varit intensiv, och även om nypriserna har korrigerats lite de senaste åren, så finns det ingen större oro kring det här i stan.

Från anställd till franchisetagare

Anton Andersson är 27 år gammal och uppvuxen i Rydaholm, ett par mil utanför Växjö, där han fortfarande bor med sin fru Marielle. Han hoppade på mäklarutbildningen nästan direkt efter gymnasiet och har sedan sin examen jobbat som anställd mäklare i den närliggande orten Ljungby.

Bakgrunden till att Anton nu byter både ort och mäklarföretag kan beskrivas ur flera perspektiv. Han ville ha en ny utmaning i livet och var sugen på den frihet och de möjligheter som det innebär att vara franchisetagare. Småland är inget klassiskt SkandiaMäklarna-landskap, men Anton kände till varumärket ganska väl ändå. Han gillar kvalitetsstämpeln, kundfokuset, den familjära stämningen och att SkandiaMäklarna verkligen vill uppnå något stort tillsammans.

- När försäljningschefen Philip Göransson kontaktade mig första gången blev jag nyfiken, fast då var timingen inte riktigt rätt. Men när vi hördes igen och Philip berättade mer om SkandiaMäklarna som företag och möjligheten att starta ett kontor i Växjö kunde jag inte motstå utmaningen. Jag gillar att det är högt i tak och nära till beslutsfattarna, till exempel att även vd var med på introduktionsmötena.

Nytänkande kontorslokalisering

I dagarna öppnar Anton det nya kontoret på Honnörsgatan 12 på I11-området. Kronobergs anrika regemente med samma namn lades ner 1997 och under de drygt tjugo år som gått sen dess har de militära miljöerna förvandlats till ett levande och tillväxtorienterat företagsområde och en stor handelsplats, precis utanför innerstan.

Anton är medveten om att nästan alla de andra omkring sextio mäklarna i Växjö håller till inne i stan, men menar att han kommer kunna erbjuda minst lika bra service och tillgänglighet med I11 som bas. Dessutom blir det fysiska kontorets placering allt mindre viktig, eftersom mäklare mestadels träffar även säljarna i deras hem idag.

Vinna marknadsandelar med ärlighet och kvalitet

Till att börja med blir det bara Anton på kontoret. Planen är att växa ganska snabbt, men med hög kvalitet och nöjda kunder. Som mäklare vinner Anton förtroende genom att vara ärlig och uppriktig gentemot både säljare och köpare. Han är också väldigt tillgänglig och ser mäklaryrket mer som en livsstil än ett vanligt jobb. En livsstil som han har gillat ända sen han hoppade på mäklarbanan efter gymnasiet.

Henrik Olausson, SkandiaMäklarnas vd som Anton träffade på introduktionsmötena, välkomnar att företaget nu etablerar sig i en stark småländsk tillväxtstad som Växjö:

- Växjö är en intressant marknad och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Anton. Eftersom jag själv är smålänning är det extra kul att SkandiaMäklarna nu etableras i Växjö.

Ämnen


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i både Sverige och Spanien.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm