Gå direkt till innehåll
Peter Reuterkloo och Anna Svanfeldt blir nya franchisetagare i Portugal
Peter Reuterkloo och Anna Svanfeldt blir nya franchisetagare i Portugal

Pressmeddelande -

SkandiaMäklarna etablerar sig i Portugal

Intresset för att köpa permanent- eller fritidsboende i Portugal har ökat dramatiskt de senaste åren. Därför etablerar SkandiaMäklarna verksamhet i landet vid årsskiftet. Etableringen görs i form av ett samarbete med det lokala och svenskägda mäklarföretaget Portugal Property Invest, som från och med 1 januari blir SkandiaMäklarna Portugal.

SkandiaMäklarna Portugal kommer att förmedla bostäder längs hela Algarve-kusten samt i huvudstaden Lissabon – marknader där Portugal Property Invest varit framgångsrika sedan 2014. Företagets specialitet är genomtänkta och effektiva visningsresor med mindre grupper eller individer av främst svenska köpare. Den verksamheten ska fortsätta utvecklas och även kompletteras med lokala försäljningskontor när företaget blir en del av SkandiaMäklarna.

Ett samarbete med många vinnare

För SkandiaMäklarna innebär samarbetet en välkommen breddning av kunderbjudandet och en naturlig del av företagets pågående tillväxtresa, berättar vd Henrik Olausson: 

- Vi har idag närmare 100 kontor i Sverige och ett 15-tal i Spanien. På det här sättet kan vi, med en mycket kort startsträcka, etablera oss ordentligt på en ny och väldigt efterfrågad europeisk marknad. Samarbetet med en erkänt duktig och uppskattad lokal aktör innebär stora möjligheter och trygghet för såväl våra kunder som för oss på SkandiaMäklarna.

Peter Reuterkloo är idag vd på Portugal Property Invest. Vid årsskiftet blir han och Anna Svanfeldt franchisetagare för SkandiaMäklarna Portugal. Peter berättar om bakgrunden till samarbetet med ett av Sveriges mest välrenommerade mäklarföretag:

- Det här är ett samarbete med bara vinnare. Vi får arbeta under ett av Sveriges starkaste mäklarvarumärken, samtidigt som vi får tillgång till SkandiaMäklarnas effektiva arbetssätt, verktyg och kontaktnät. Det kommer göra det betydligt lättare för oss att effektivt skala upp verksamheten. Även SkandiaMäklarnas företagskultur känns helt rätt för oss och personkemin har verkligen ”klickat”. Vi kommer att kunna skapa många nya och spännande möjligheter, tillsammans med både den svenska och spanska verksamheten.

Komplett erbjudande ger trygghet

Portugal Property Invest, som vid årsskiftet alltså blir SkandiaMäklarna Portugal, har all den kompetens och erfarenhet som behövs för att både hitta rätt boende och även kunna hjälpa till att planera och genomföra en flytt till Portugal. Bara under förra året förmedlade företaget och dess lokala partners hundratals bostäder i Lissabon och Algarveregionen.

Professionella råd och vägledning i samband med köp och flytt till Portugal är ofta avgörande, då regelverket skiljer sig mycket från det svenska. I företagets team ingår därför både fastighetsmäklare med god lokalkännedom och advokater med svensk och portugisisk expertis inom skatterätt, bolagsrätt, utlandsflytt, pensionering och uppehållstillstånd.

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Olausson, vd SkandiaMäklarna, 073-367 98 00 henrik.olausson@skandiamaklarna.se

Peter Reuterkloo, franchisetagare Portugal, 070-873 86 00 peter.reuterkloo@skandiamaklarna.com

Ämnen


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm