Gå direkt till innehåll
Hur går en budgivning till?

Blogginlägg -

Hur går en budgivning till?

Att skapa trygghet för både köpare och säljare är en av mäklares viktigaste uppgifter. Det gäller inte minst vid budgivningen. Men hur går en budgivning egentligen till?

  • Efter genomförda visningar och annonsering i utvalda kanaler tar mäklaren kontakt med intresserade spekulanter. Mäklaren noterar alla bud som lämnas tillsammans med vilken tidpunkt budet lades, eventuellt villkor med budet samt noterar budgivarens namn och telefonnummer vid varje bud.
  • SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren.
  • Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma.
  • Budgivningen sker via sms eller telefon.
  • Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet.
  • Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.
  • Efter avslutad affär ger mäklaren säljaren och köparen budgivningslistan med den aktuella budhistoriken som namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor, allt enligt Fastighetsmäklarlagen.

Kontakta gärna din lokala SkandiaMäklare för att prata mer om hur budgivningen går till.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

Paola Ingeby och Evelin Vastero

5 tips till dig som vill hitta ditt drömboende i fjällen

​Funderar du på att sätta guldkant på tillvaron genom att köpa bostad i fjällen? Kanske en mysig skidstuga nära snösäkra längdspår eller en fräsch lägenhet med Ski in och Ski out? Möjligheterna till en aktiv och naturnära fritid med storslagna vyer är många i den svenska fjällvärlden. Här får du användbara tips från Evelin Vastero och Paola Ingeby, två av våra rutinerade fjällmäklare.

Lotta Rossander och kollegan Ulrika Tamm i butiken Zandvoort

Homestyling inför din bostadsförsäljning

Begreppet homestyling har funnits i Sverige ett antal år nu och allt fler använder sig av det. Ofta inför en stundande bostadsförsäljning, men i många fall också för att långsiktigt skapa ett vackrare hem och mer trivsamt hem för dem som bor där. Ett proffs kan göra väldigt stor skillnad för upplevelsen av bostaden, även med små medel.

Vad händer om husköparna inte kan betala?

Vad händer om husköparna inte kan betala?

Om du har sålt ditt hus och skrivit under köpekontraktet så kanske du tror att allt är klappat och klart. Men det förekommer att köparna återkommer och säger att de inte har kunnat sälja sitt hus eller bostadsrätt. SkandiaMäklarna och Villaägarna reder ut vad som gäller.

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna

Vasagatan 16
111 20 Stockholm