Gå direkt till innehåll
Paola Ingeby och Evelin Vastero
Paola Ingeby och Evelin Vastero

Blogginlägg -

5 tips till dig som vill hitta ditt drömboende i fjällen

Funderar du på att sätta guldkant på tillvaron genom att köpa bostad i fjällen? Kanske en mysig skidstuga nära snösäkra längdspår eller en fräsch lägenhet med Ski in och Ski out? En genuin, äldre och lite billigare fjällstuga med vackert läge och renoveringsbehov? Eller kanske ett bekvämt permanentboende för dig själv eller hela familjen?

Möjligheterna till en aktiv och naturnära fritid med storslagna vyer är många i den svenska fjällvärlden. Dra nytta av de här konkreta och användbara tipsen från Evelin Vastero och Paola Ingeby, två av våra duktiga och rutinerade fjällmäklare.

5 tips

1. Fråga dig först hur du vill använda bostaden. Bara under skidsäsongen eller året om? Hus eller lägenhet? Storlek och typ? Ska backen, spåren eller ICA vara närmast? Ska området vara lugnt eller livat eller mittemellan? Och vad får bostaden kosta?

2. De flesta som köper bostad i fjällen gillar att kombinera lugnet med en aktiv fritid. Om du gillar skidor är det bra att fundera över om du tycker att åkningen utför är viktigare än den på tvären, eller tvärtom. Givetvis kan du hitta många boenden som erbjuder både och, men det är ändå bra att ha den här prioriteringen klar för dig. Likaså vilka sommaraktiviteter du gillar bäst, som vandring eller cykling.

3. Gillar du att fixa själv eller vill du kunna koppla av helt när du är ledig? Om du vill köpa ett hus och renovera det ska du göra det på sommaren. På vintern med all snö är det svårt att komma åt huset ordentligt för både besiktning och renovering.

4. Vill du hyra ut bostaden när du inte är där? Möjligheten till uthyrning påverkar ofta den ekonomiska kalkylen en hel del. Uthyrning kan även vara ett attraktivt alternativ till att sälja bostaden, till exempel om du vill vänta ut en tillfälligt svagare marknad. De flesta som hyr ut sin fjällbostad köper olika tjänster för att allt det praktiska kring uthyrning, städning, tillträde och drift ska fungera smidigt.

5. När du har tänkt färdigt på frågorna ovan är det dags att välja ut det fjällområde som passar dig/er bäst. Prata med vänner och bekanta, läs mer på nätet och prova gärna att först hyra boende i de mest intressanta områdena. Kontakta en mäklare som du fått rekommenderad eller känner förtroende för på den aktuella orten. Och glöm inte det viktigaste av allt – valet av bostad ska kännas rätt i hjärtat och magen också!

Besök gärna SkandiaMäklarnas fjällsida på webben om du vill komma i kontakt med våra lokala mäklare i fjällvärlden. De ställer rätt behovsfrågor till dig, berättar gärna mer om sina områden och kan vägleda dig till just det där drömboendet du söker.

Välkommen till oss. Välkommen hem.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

Hur går en budgivning till?

Hur går en budgivning till?

Att skapa trygghet för både köpare och säljare är en av mäklares viktigaste uppgifter. Det gäller inte minst vid budgivningen. Men hur går en budgivning egentligen till?
Efter genomförda visningar och annonsering i utvalda kanaler tar mäklaren kontakt med intresserade spekulanter. Mäklaren noterar alla bud som lämnas tillsammans med vilken tidpunkt budet lades, eventuellt villkor med budet s

SkandiaMäklarnas Bostadsordlista från A-Ö

SkandiaMäklarnas Bostadsordlista från A-Ö

Hur fungerar egentligen annuitetslån? Vad innebär egentligen detaljplan? Hur skiljer sig borgensman från en borgenär? I SkandiaMäklarnas ordlista A-Ö hittar du alla svaren.

Lotta Rossander och kollegan Ulrika Tamm i butiken Zandvoort

Homestyling inför din bostadsförsäljning

Begreppet homestyling har funnits i Sverige ett antal år nu och allt fler använder sig av det. Ofta inför en stundande bostadsförsäljning, men i många fall också för att långsiktigt skapa ett vackrare hem och mer trivsamt hem för dem som bor där. Ett proffs kan göra väldigt stor skillnad för upplevelsen av bostaden, även med små medel.

7 konkreta tips till dig som vill köpa fritidshus

7 konkreta tips till dig som vill köpa fritidshus

Vill du kunna lämna stan ibland för att komma närmare naturen och alla de möjligheter till avkoppling och friluftsaktiviteter som finns där? Här ger Amanda Dahlgren och Angelica Molin, två duktiga mäklare med stor erfarenhet av fritidshus, 7 tips om vad som är bra att tänka på för att du ska lyckas välja ett hus som verkligen passar dina behov – och för att det ska bli en så bra affär som möjligt.

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna

Vasagatan 16
111 20 Stockholm