Gå direkt till innehåll
Lotta Rossander och kollegan Ulrika Tamm i butiken Zandvoort
Lotta Rossander och kollegan Ulrika Tamm i butiken Zandvoort

Blogginlägg -

Homestyling inför din bostadsförsäljning

Begreppet homestyling har funnits i Sverige ett antal år nu och allt fler använder sig av det. Ofta inför en stundande bostadsförsäljning, men i många fall också för att långsiktigt skapa ett vackrare hem och mer trivsamt hem för dem som bor där. Ett proffs kan göra väldigt stor skillnad för upplevelsen av bostaden, även med små medel.

Lotta Rossander är en av grundarna av Zandvoort, en inredningsbutik i Nacka söder om Stockholm. Förutom att sälja möbler, accessoarer och annan inredning i butiken, hjälper Zandvoort också sina kunder med homestyling.

Ett proffs som Lotta har förstås både fingertoppskänsla och koll på dagens trender:

- Just nu är det rakare linjer och smäckrare design som gäller. En lite nättare stil kan man säga. Det ska vara snyggt, men också avspänt. Ofta används en ganska stram grund, men med ett överflöd av härliga kuddar och textilier. Hållbarhet och kvalitet är fokus idag, och de går oftast hand i hand, eftersom det gamla slit- och slängtänket påverkar både miljön och klimatet negativt. Kvalitet är dessutom billigare i längden, eftersom du slipper köpa nytt så ofta - och dessutom kan du njuta av dina kvalitetsmöbler varje dag!

Samarbete med SkandiaMäklarna

Zandvoort har ett samarbetsavtal med SkandiaMäklarna, som innebär att SkandiaMäklarnas kunder i bland annat Tyresö, Haninge och Danderyd kan få ett kostnadsfritt hembesök och tips av Lotta inför sin bostadsförsäljning. Det ställs inga krav på motprestation, utan kunden bestämmer sedan själv om Zandvoort ska anlitas för en homestyling eller om kunden bara nöjer sig med tipsen från hembesöket och vill försöka fixa lite själv.

Erbjudandet om ett kostnadsfritt hembesök av en inredare är uppskattat av kunderna berättar Anna Svanholm, kontorschef på SkandiaMäklarna i Tyresö:

- De flesta kunder som får erbjudandet tycker att det är riktigt bra, och ungefär 60 procent gör sedan en riktig styling. Mitt bästa tips till den som ska sälja sin bostad är just att göra en styling med proffshjälp, eftersom spekulanterna då får en mycket mer positiv upplevelse på visningen. Sen är det förstås upp till säljaren att, i samråd med inredaren, bestämma ambitionsnivån. Ofta kan mindre styling-insatser göra stor skillnad.

Förälskade sig i den holländska stilen

Det lite udda namnet Zandvoort kommer från när Lotta bodde i Holland på 90-talet. Hon förälskade sig då i den holländska inredningsstilen med mörkt trä och mycket textilier, blommor och gardiner. Zandvoort är namnet på en kuststad utanför Haarlem, vars vägskylt Lotta passerade i bilen på väg till och från jobbet.

- Jag tyckte att namnet var så härligt på något sätt. Det passade också till den sköna holländska inredningsstilen som jag ville ta med till Sverige. På den tiden var den nordiska stilen väldigt stram och avskalad, vilket jag tyckte var tråkigt. Holländsk inredning var mycket mer inbjudande, härligare och "mumsigare". Och det visade sig bli en lyckad import!

Butik i 20 år och brinnande intresse

Idag har Lotta och kollegan Ulrika Tamm drivit butiken i Nacka i mer än 20 år. Det brinnande intresset för inredning verkar aldrig mattas av och de ser hela tiden fram emot nya trender och att lära sig ännu mer om inredning, färg- och ljussättning. Deras största talang är att skapa en positiv upplevelse och känsla - och att verkligen kunna förändra ett rum, även med små medel.

Lottas bästa tips för en lyckad homestyling i vinter

  • Belysning är A och O så här års. Gärna många små lampor som skapar trivsel.
  • Gardiner ger en trevlig hemkänsla, oavsett vilken sort du gillar.
  • Less is more. Försök plocka bort så många onödiga grejer som möjligt. Luft och rymd är viktiga - ända in i garderoben!
  • Om du ska sälja bostaden så ta hjälp av en inredare. Det behöver inte kosta särskilt mycket och även små, men genomtänkta, förändringar kan göra stor skillnad.
  • Förmedla en känsla av att hemmet är rent, snyggt och friskt. Till exempel genom att använda blommor och ställa undan barnens gaming-stolar inför visningen.
  • Vid en försäljning vinner du mycket på att presentera ett hem med en snygg, trivsam och neutral stil, som kan uppskattas av många.

Få fler tips och mer inspiration på zandvoort.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm