Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarnas Class of 19
SkandiaMäklarnas Class of 19

Pressmeddelande -

26 talangfulla studenter i SkandiaMäklarnas Class of 2019

Har du rätt egenskaper för att bli mäklare, men saknar högskolebehörighet? Eller svårt att få in den traditionella treåriga utbildningen i ditt livspussel? Då ska du kika närmare på SkandiaMäklarnas mäklarskola. Den nuvarande gruppen, Class of 2019, består av

26 drivna talanger som blir flygfärdiga fastighetsmäklare på distans under 18 intensiva månader. Här låter vi vår rekryteringschef Lukas och två av studenterna berätta mer.

Grunden i SkandiaMäklarnas egen mäklarskola är en 18 månader lång distansutbildning i samarbete med utbildningsföretaget Lexicon. Den motsvarar att plugga mäklarlinjen på högskolan och avslutas med samma typ av fastighetsmäklarexamen och behörighet.

Talanger med olika bakgrund

En skillnad från den vanliga högskoleutbildningen är att SkandiaMäklarnas utbildning inte kräver högskolebehörighet, utan istället bygger på att studenterna har rätt egenskaper för att bli duktiga mäklare och rätt motivation för att ta sig igenom den intensiva utbildningen. Studenterna har olika professionell bakgrund och kommer från olika delar av Sverige. Gemensamt har de en talang för att sälja samt att de alla är anställda av ett lokalt SkandiaMäklarna-kontor under utbildningstiden.

Lukas Hernblad, rekryteringschef på SkandiaMäklarna berättar:

- De som går vår utbildning läser inte bara den grundläggande teorin som krävs för att bli fastighetsmäklare. När de har tagit examen har de också fått lära sig hur SkandiaMäklarna arbetar och hur våra interna verktyg och arbetssätt fungerar, till exempel inom sälj och marknadsföring. Studenterna bygger också upp ett användbart internt nätverk, både i den egna klassen och genom att de får träffa medarbetare i många olika roller i företaget.

Kortare utbildningstid och startsträcka

Utbildningen leder alltså till examen och behörighet att arbeta som fastighetsmäklare, samtidigt som den gör studenterna mer praktiskt förberedda för att börja jobba. Till skillnad från en nyutexaminerad mäklare som har gått den vanliga vägen via högskolan har eleverna i SkandiaMäklarnas klasser redan genomgått de nödvändiga internutbildningarna för att kunna ta sig an sina första riktiga mäklaruppdrag.

Lukas Hernblad berättar om syftet och tankarna bakom utbildningen:

- Vi välkomnar förstås med glädje duktiga mäklare från högskolorna. Men vi såg också ett behov av att kunna fånga upp talanger som av olika anledningar inte kan eller vill sätta sig i skolbänken i tre år på det traditionella sättet. Det finns ju många fler faktorer än akademiska meriter som avgör om någon blir en bra mäklare. Att kunna skapa förtroende, bygga relationer och vara lyhörd är några av de egenskaper som är svåra att plugga sig till.

Har du vad som krävs?

Blir du nyfiken? Då ska du läsa mer om SkandiaMäklarnas egen mäklarskola. Där hittar du även kontaktuppgifter till Lukas Hernblad om du har frågor eller vill ansöka till nästa klass.

Du kan också med fördel kontakta kontorschefen på ditt lokala SkandiaMäklarna-kontor för att få mer information. Välkommen till oss. Välkommen hem.

Två studenter berättar om Class of 2019

Darya Fuad, Linköping

- Vi är ett härligt gäng i klassen, med olika bakgrund och från olika orter i Sverige. Det är ett grymt driv i alla, vilket sporrar mig på ett positivt sätt. De relationer vi bygger under utbildningen tror jag vi kommer ha glädje och nytta av även senare i karriären. Lärarna är duktiga på att blanda teori och praktik, vilket passar mig som inte gillar när det blir för teoretiskt. Det är också perfekt att kunna jobba heltid på ett mäklarkontor samtidigt som jag utbildar mig. Visst är det tufft ibland, men mest kul. Kraven är höga, framför allt från mig själv. Jag ser utbildningen som en fantastisk möjlighet att inte bara bli mäklare, utan en SkandiaMäklare, som ska vara redo att hugga tag i uppdrag direkt!


Louise Hjandeborn, Varberg

- Det är en otrolig möjlighet att få vara med i Class of 2019. Inte nog med att jag utbildar mig till mitt drömyrke – jag får dessutom lära mig väldigt mycket om SkandiaMäklarna och hur de jobbar i praktiken. Vi kommer ha en bredare plattform att stå på när vi är klara, jämfört med om vi hade gått den traditionella mäklarlinjen på högskolan. SkandiaMäklarnas utbildning är också väldigt flexibel, så att man kan jobba samtidigt och planera sina studier efter hur livssituationen ser ut. Jag är grymt glad över att jag fick chansen och valde att hoppa på det här tåget!

Ämnen


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i både Sverige och Spanien.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm