Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna klättrar rejält i årets studentranking

Pressmeddelande -

SkandiaMäklarna klättrar rejält i årets studentranking

Från sjunde plats 2018 till bronsplats 2019. SkandiaMäklarna tar ett rejält kliv uppåt när Sveriges mäklarstudenter rankar vilket mäklarföretag de helst skulle vilja jobba på. Bakom framgången ligger ett hårt och målmedvetet arbete.

Det är i Universums årliga undersökning Företagsbarometern som SkandiaMäklarna går starkt framåt. Svenska mäklarstudenter har fått svara på vilket mäklarföretag de tycker är mest attraktivt att arbeta på. SkandiaMäklarna har klättrat från plats sju till plats tre, och fått mer än dubbelt så stor andel röster som förra året.

Lukas Hernblad, rekryteringschef, är stolt och glad över den stora förbättringen. Han ser den som ett kvitto på ett strukturerat och målmedvetet arbete, där många i företaget har bidragit:

-Vi har jobbat mycket med att förstå vad studenter söker hos en arbetsgivare, och har utifrån detta skapat tydliga karriärvägar, kopplade till vår tillväxtresa. Ett stort engagemang och stark närvaro vid högskolorna har också varit avgörande.

Även SkandiaMäklarnas vd Henrik Olausson gläds över resultatet i Företagsbarometern:

- Det är verkligen kul att vi gör en så tydlig klättring. Vi vill vara det företag som mäklarstudenterna har som förstahandsalternativ och undersökningen visar att vi är nära att nå det målet.

Topplacering även i kundnöjdhet

Ökningen i attraktivitet hos studenterna sammanfaller med en tydligt ökad kundnöjdhet, där SkandiaMäklarna i den senaste mätningen (2018) klättrade till en andraplats i SKI:s (Svenskt Kvalitetsindex) årliga undersökning. Henrik Olausson menar att framgång föder framgång:

- För att nå framgång är det helt avgörande att våra kunder, medarbetare och framtida medarbetare känner starkt för vårt varumärke och det vi representerar. Vi är väldigt stolta över att vi under det senaste året tydligt har förbättrat oss i flera undersökningar som mäter kvalitet. Det ligger helt i linje med vår vision att vara den ledande kvalitetsmäklaren.

Länk till Universum Företagsbarometern 2019
Länk till Expressens artikel om fastighetsmäklarna med flest nöjda kunder (2019-03-18)

För mer information, kontakta:

Henrik Olausson, VD, SkandiaMäklarna, 0733-67 98 00, henrik.olaussonselenius@skandiamaklarna.se

Petra Selenius, marknadschef SkandiaMäklarna, 0733-67 98 20

Petra.selenius@skandiamaklarna.se

SkandiaMäklarna är en av Sveriges främsta fastighetsmäklarkedjor med cirka 550 medarbetare på 110 kontor. SkandiaMäklarna särskiljer sig genom hög kunskap inom såväl försäljning, marknadsföring som lokalkännedom. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende med verksamhet i Sverige och Spanien. Läs mer på www.skandiamaklarna.se

Ämnen


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i både Sverige och Spanien.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm