Gå direkt till innehåll
”Våga lämna din telefon när du är ledig.”

Nyhet -

”Våga lämna din telefon när du är ledig.”

Evelina Schmekel och Olivia Raaé, franchisetagare på SkandiaMäklarna Hägersten/Liljeholmen, delar sina insikter och strategier för att lyckas inom branschen och med sitt ledarskap.

Evelina och Olivia träffades för nästan 10 år sedan, och har sedan dess hållit ihop. För fyra år sedan kom de in som franchisetagare på SkandiaMäklarna, och har från start satt en tydlig struktur och kultur för deras kontor, med tydliga roller och arbetsplatspolicy.

Olivia berättar: ”Vi gick in med en ödmjuk inställning till att vi inte bara kan glida fram på en räkmacka, utan visste att vi måste ”göra jobbet” för att ta oss dit vi vill.”

Evelina fortsätter: ”Vi värdesätter också att ha kul på kontoret och försöker skapa en positiv atmosfär genom att tävla tillsammans och fira både kämpaglöden och framgångar.”

På kontoret ser de till att kvalitetssäkra varje moment i processen, vilket alla anställda eftersträvar och lever efter på kontoret. Det har resulterat i fina rekommendationer, ett bra rykte och ett resultat där de har ett högt antal återkommande kunder.

Utöver jobbet med ledarskap på kontoret, har de också ett starkt fokus på att öka kundnöjdheten och främja en tipskultur inom företaget. Genom att organisera regelbundna tipsevent och aktiviteter, har de skapat en stark relation med kollegorna i kedjan för att uppmuntra till ömsesidigt tipsande av kunder.

”SkandiaMäklarna har en otroligt gemytlig och familjär stämning samtidigt som det är mycket fokus på kvalitet, in i minsta detalj. Som anställd på företaget känner man sig välkommen och inkluderad. Det finns alla möjligheter till vidareutveckling som mäklare men också inom företaget,” säger Evelina.

Företagskulturen är väsentlig för att behålla bra medarbetare, men fritiden är minst lika viktig.

Evelina och Olivia strävar efter att skapa en balans mellan arbete och privatliv för sig själva och sina kollegor. Genom att sätta tydliga gränser och planera sin tid effektivt, kan de njuta av både sin karriär och sina personliga liv. ”Det är viktigt att skapa en balans mellan arbete och privatliv för att kunna må bra och samtidigt vara effektiv på jobbet. Sätt gränser för dig själv och våga lämna mobilen ifrån dig när du är ledig,” tipsar Olivia.

Med ödmjukhet och målmedvetenhet har Evelina och Olivia etablerat sig som framstående ledare inom fastighetsmäklarbranschen. Genom sitt arbete med att främja effektivitet och gemenskap har de inte bara stärkt sitt eget varumärke som ledare utan har också positionerat sig som attraktiv arbetsgivare inom branschen. Med sin gemensamma passion och dedikation fortsätter de att driva förändring och framgång för sitt kontor, och för SkandiaMäklarna som helhet.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm