Gå direkt till innehåll
Svenska bostadsaffärer bygger barnbyar i Bolivia

Pressmeddelande -

Svenska bostadsaffärer bygger barnbyar i Bolivia

SkandiaMäklarnas samarbete med SOS Barnbyar har resulterat i ett nybyggt hem för en barnbyfamilj i Bolivia. Under våren ska några medarbetare resa till Sydamerika för att besöka familjen i huset, som ligger i staden Santa Cruz. Samarbetet omfattar även drift av huset och på sikt förhoppningsvis fler nya hem, som kan möjliggöra ett bättre liv för utsatta barn och ungdomar.

Sedan sommaren 2017 skänker alla mäklare på SkandiaMäklarna 100 kronor per förmedlad bostad till SOS Barnbyar. Under november och december 2018 skänktes även ett extra bidrag för varje utförd bostadsvärdering. SkandiaMäklarna samarbetar också med SOS Barnbyar i olika lokala aktiviteter och engagemang.

Löftet är att försöka donera minst en miljon kronor per år, och gärna mer än så, för att bidra till SOS Barnbyars fantastiska insatser för utsatta barn och ungdomar. Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna, berättar om satsningen:

- Jag är väldigt stolt över att vi tillsammans med våra kunder och SOS Barnbyar byggt ett hus i Bolivia. Vi har valt denna satsning för att här kan vi verkligen göra skillnad på riktigt.

Resultatet har inte låtit vänta på sig. Pengarna har hittills möjliggjort uppförandet av ett bostadshus för en familj med upp till åtta barn och ungdomar i Santa Cruz i Bolivia. Även på SOS Barnbyar är man förstås glada och stolta. Erika Svensson är ansvarig för samarbetet med SkandiaMäklarna och berättar om familjens liv i det nya huset:

- I den familjebaserade omvårdnaden får barnen växa upp i en trygg familj, där de får kärlek och omsorg, utbildning och lägger grunden för en god hälsa. När de blir äldre får de också hjälp och stöd för att söka jobb eller högre utbildning och planera sin framtid.

Under våren 2019 kommer några av SkandiaMäklarnas medarbetare att resa tillsammans till barnbyn i Santa Cruz för att hälsa på familjen i det nya huset. En av mäklarna som ska åka med är Anna Rust Carlsson, franchisetagare på Värmdö:

- Jag åker till Bolivia med både ödmjukhet och tacksamhet. Det kan nog bli en tuff resa mentalt, men också personligt utvecklande. Jag är så stolt över vad vi tillsammans har åstadkommit – och dessutom nyfiken på att se resultatet med egna ögon, så att jag kan berätta mer för mina kollegor hemma.

Den här korta filmen handlar om samarbetet mellan SOS Barnbyar och SkandiaMäklarna, och det goda resultat som har uppnåtts hittills. Du kan också läsa mer om arbetet för att ge utsatta barn i Bolivia en bättre framtid på SOS Barnbyars webbplats.

https://www.youtube.com/watch?v=-CjHcvr1wPs&feature=youtu.be

För mer information, kontakta:

Henrik Olausson, VD, SkandiaMäklarna, 0733-67 98 00, henrik.olaussonselenius@skandiamaklarna.se

Petra Selenius, marknadschef SkandiaMäklarna, 0733-67 98 20

Petra.selenius@skandiamaklarna.se

SkandiaMäklarna är en av Sveriges främsta fastighetsmäklarkedjor med cirka 550 medarbetare på 110 kontor. SkandiaMäklarna särskiljer sig genom hög kunskap inom såväl försäljning, marknadsföring som lokalkännedom. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende med verksamhet i Sverige och Spanien. Läs mer på www.skandiamaklarna.se

Ämnen


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i både Sverige och Spanien.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm