Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna om Svensk Mäklarstatistik maj 2023: Ökad trygghet på bostadsmarknaden när även villapriserna stabiliseras

Pressmeddelande -

SkandiaMäklarna om Svensk Mäklarstatistik maj 2023: Ökad trygghet på bostadsmarknaden när även villapriserna stabiliseras

Siffrorna i maj från Svensk Mäklarstatistik visar en fortsatt stabilisering av marknaden och en mindre uppgång i riket i stort. Denna månad syns även prisökningar för villor, något som visar på att hela bostadsmarknaden nu börjar stabilisera sig menar SkandiaMäklarnas VD Andreas Moritz.

I maj fortsatte priserna uppåt för bostadsrätterna i landet. Högst ökning syns i Stor-Göteborg och Stor-Malmö, med en ökning på två procent. I riket i stort ökade bostadsrätterna med en procent och samma ökning syns i Centrala Stockholm, Stor-Stockholm, Centrala Göteborg och Centrala Malmö.

– Likt de senaste månaderna ser vi en svag uppgång på bostadsrätter runt om i landet. I maj har även priserna på villor ökat, vilket är ett tecken på att marknaden fortsätter stabiliseras för såväl bostadsrätter som villor. Vi ser ett mindre utbud och färre försäljningar än de senaste åren i maj, men vi ser också en större efterfrågan på bostadsrätter i bra föreningar och villor med bra driftskostnader, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

Villapriserna har ökat med en procent i landet. I Stor-Stockholm och Stor-Göteborg är uppgången densamma. I Stor-Malmö har priserna ökat två procent.

– Maj är historiskt en populär månad där det görs många affärer, med månadens siffror får vi det bekräftat att bostadsmarknaden är mer stabil. Denna stabilisering av prisnivån ser vi kommer att ligga kvar runt dessa nivåer ett tag framöver. Dessa siffror, i kombination med att räntetoppen är nära och att inflationen börjar gå tillbaka, bidrar till att en tryggare bostadsmarknad, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm