Gå direkt till innehåll
Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna
Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna

Pressmeddelande -

Ny statistik från SkandiaMäklarna: Rekordmånga bostäder till salu utanför Hemnet

Känns det som att inget nytt har dykt upp på Hemnet i dag? Inte så konstigt. Mäklarfirmorna säljer allt fler bostäder utan att de presenteras utanför mäklarnas egna kanaler. Så även om det råder lågtryck på Hemnet är det full fart på marknaden. SkandiaMäklarna tipsar om hur du hittar rätt till en bra bostadsaffär i sommar.

De senaste åren har det blivit allt vanligare bland bostadssäljare att börja försäljningsprocessen genom att endast annonsera ut bostaden genom mäklarbyråernas egna kanaler. Detta innebär att många bostäder hinner säljas innan de når Hemnet. Enligt färska siffror från SkandiaMäklarna ligger just nu så många som 2200 bostäder i företagets egen tjänst REDO, vilket innebär att de ännu inte är ute på Hemnet. Siffran i sig är en rekordsiffra som pekar på att intresset för tjänsten ökar.

– Under sommaren sjunker generellt utbudet av bostäder på Hemnet. Detta betyder dock inte att marknaden inte är i gång, många bostadssäljare väljer istället att använda mäklarföretagens egna kanaler för annonsering. Detta är en trend som vi sett växa i branschen de senaste åren. Många som säljer föredrar detta tillvägagångssätt eftersom det ofta leder till en smidig och snabb affär men också då det kan leda till bättre betalt, säger Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna.

– En annan fördel med att använda sig av tjänster som REDO är att mäklarna matchar ihop bostäder till salu med potentiella köpare. På så sätt blir processen skräddarsydd då köparen erbjuds bostäder som stämmer överens med dennes preferenser. Köparen kan på så sätt fokusera på intressanta objekt och göra ett mer kvalitativt urval i letandet av bostad, säger Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna.

Tips: Tänk på detta när du letar bostad i sommar

1. Ha nära kontakt med mäklaren

Genom att ha en nära dialog med mäklare kan du få mycket hjälp på traven i jakten på en ny bostad. Mäklare kan matcha ihop dig och dina kriterier med bostäder som ännu inte ligger ute på den officiella marknaden. Se också till att anmäla ditt intresse på flera mäklarfirmors egna portaler, då får du regelbundna uppdateringar om kommande objekt som faller inom dina kriterier.

2. Ha allt klart med banken

Ofta går affärer genom mäklarnas egna tjänster snabbare än de bostäder som läggs ut på Hemnet. Det är därför extra viktigt att du gjort klart med lånelöfte hos banken innan du ger dig ut på bostadsjakt i sommar.

3. Ha kriterier klara

Precis som lånelöftet är viktigt att ha klart eftersom affären kan gå snabbt är det bra om du har dina kriterier klara. På så sätt går det att avgränsa sig vilket gör hela processen smidigare och mindre tidskrävande.

4. Läs på om föreningen

Något som är lätt att missa men dock en grundläggande del av bostadsaffären är att läsa på ordentligt om bostadsrättsföreningen innan du slår till. Om du har lånelöftet klart har du dessutom mer tid till denna viktiga del.

5. Behöver du verkligen maxa din gräns?

Tänk efter innan du maxar din budgetgräns. I många fall krävs inte en maxad budget för att du ska hitta din drömbostad, tänk därför efter innan du utnyttjar hela din ekonomiska potential.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm