Gå direkt till innehåll
Henrik Olausson, vd SkandiaMäklarna
Henrik Olausson, vd SkandiaMäklarna

Pressmeddelande -

Fortsatt stort utbud av bostäder - så här ser bostadsmarknaden ut just nu.

Mars var fortsatt en stark månad i jämförelse med 2019 – både i antalet sålda bostäder och omsättningen i kedjan. Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Vi ser att priserna varit relativt stabila under mars månad även om det finns en ökad förväntan på att priserna kommer att justeras nedåt, kommenterar Henrik Olausson vd på SkandiaMäklarna.

Enligt de senaste mätningarna från Svenska Mäklarstatistik var priserna i mars, på bostadsrätter oförändrad medan villapriserna ökade med 1%.

Marknaden kommer troligen att vara mer avvaktande under april, vilket vi märkt av under de senaste veckorna. Samtidigt är utbudet ovanligt stort och signalerna från våra mäklare är att det fortsatt finns många, både köpare och säljare, som vill genomföra bostadsaffärer. Att äga sitt boende är en långsiktig affär och köper du och säljer i samma marknad är prisutvecklingen av mindre betydelse. Den rekommendation vi ger till våra kunder i rådande marknadsläge är fortsatt att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Henrik Olausson, vd SkandiaMäklarna

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm