Gå direkt till innehåll
Högt tryck på villavisningarna i maj.
Högt tryck på villavisningarna i maj.

Pressmeddelande -

​Fortsatt en stabil och välfungerande bostadsmarknad i maj

Under maj månad är det flera av våra kontor som gör ”all-time-high”. Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Det är fortsatt en bra bostadsmarknad.

Framförallt har det på villavisningar varit ett högt tryck, vilket gjort att vi ställt om och anpassat till allt fler bokade och privata visningar. Det är ett lägre utbud än vanligt på villamarknaden som gör att efterfrågan tydligt ökat. Detta gäller även generellt fritidshus i hela landet.

Det omvända gäller för bostadsrätter. Ett stort utbud som gör att det relativt sett tar längre tid att sälja. Vår bedömning är att det troligen kommer ske en prisjustering nedåt, men givetvis är det fortfarande tydligt att de mest attraktiva objekten säljs snabbt och till bra priser oavsett om det är en villa, fritidshus eller bostadsrätt.

De senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik visar att medelpriserna på villor i maj 2020 i jämförelse med maj 2019 ökat i hela landet. För bostadsrätter under samma period har priserna i Sverige minskat med 1074kr/kvm. Däremot är priserna på bostadsrätter högre i jämförelse med maj 2019 i både Stockholm och Göteborg med ökningar på 4113kr/kvm respektive 725kr/kvm.

Eftersom de flesta svenskar kommer vara kvar i Sverige under sommaren blir det antagligen en högre aktivitet på bostadsmarknaden än normalt under hela sommarperioden. Med ett lågt ränteläge under hösten ser vi inte några tydliga tecken på att marknaden kommer att avmattas.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm