Gå direkt till innehåll
Det säljs fler bostäder än förra året under april.
Det säljs fler bostäder än förra året under april.

Pressmeddelande -

Bra fart på bostadsmarknaden i april

Även under april ser vi i kedjan en stark ökning av omsättningen i jämförelse med 2019. Framförallt under de två sista veckorna i månaden märkte vi tydligt att det fortsatt är väldigt många säljare och köpare som vill göra bostadsaffärer. Henrik Olausson, vd på SkandiaMäklarna kommenterar marknadsläget.

Den senaste månaden minskade priserna på bostadsrätter med -1% i riket som helhet. Villapriserna ökade med +1%. Prisutvecklingen på årsbasis är oförändrad +7% på bostadsrätter men minskade till +5% på villor. Detta enligt de senaste mätningarna från Svensk Mäklarstatistik.

Bostadsmarknaden har inte alls påverkats i den utsträckningen som många befarat. Det säljs fler bostäder än förra året under april och utbudet är fortsatt stort. En förändring vi ser är att fler väljer att sälja sin bostad först innan man köper nytt. Detta gör att vi allt mer hjälper till att matcha köparens behov med de bostadsobjekt som är på väg in. Vi ser att det leder till en ökad efterfrågan av vår REDO-tjänst, som innebär att vi hjälper till att förbereda allt inför en försäljning.

Den rekommendation vi fortsatt ger till våra kunder i rådande marknadsläge är att hålla en nära kontakt med sin mäklare för att vara väl uppdaterade på marknadsläget.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 520 medarbetare på 110 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

Relaterat innehåll

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm