Gå direkt till innehåll
Efterlyser padel och skolor till barnen: Unga barnfamiljer är de nya Spanien-svenskarna

Pressmeddelande -

Efterlyser padel och skolor till barnen: Unga barnfamiljer är de nya Spanien-svenskarna

Ny statistik från SkandiaMäklarna visar att försäljningen i Spanien har ökat med hela 96 procent jämfört med samma period förra året. Det som sticker ut är att många nya bostadsköpare är unga barnfamiljer. Det innebär förändrade önskemål på det nya bostadsområdet i solen.

I samband med att allt fler länder öppnar upp har intresset för en bostad utanför Sveriges gränser blivit större. Ny statistik från SkandiaMäklarna visar att försäljningen i Spanien har ökat med hela 96 procent jämfört med ifjol.

– Redan för några år sedan såg vi ett starkt ökat intresse för hem i Spanien. Detta stannade såklart upp under pandemin. Nu kan vi se en stor förändring där allt fler svenskar börjar röra på sig igen. Framför allt unga familjer. Efter pandemin vill allt fler fortsätta att arbeta på distans och många vill då passa på att testa livet i ett annat land, säger Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna.

En ny kundgrupp
Många har bilden av att de som flyttar till Spanien är pensionärer som vill ha tillgång till en ljusare och varmare vardag. Även om det till viss del är sant har en ny kundgrupp börjat stå för en allt större del av försäljningarna. Nämligen den unga barnfamiljen som vill prova på att bo utomlands. Bara på SkandiaMäklarnas största kontor i Spanien står kundgruppen för närmare 20 procent av försäljningen. Jämfört med för några år sedan då den i stort sett låg på noll.

För denna växande kundgrupp finns det saker som är extra viktiga för att flytten ska bli av. Det ska vara ett tryggt område med bra skolor och vara nära till utomhusaktiviteter. Exempelvis padel som nu även har erövrat Sverige med storm, men även tennis eller vandring.

– Spanien är på många sätt idealiskt för familjer med yngre barn. Vädret är som gjort för en aktiv fritid som allt fler tycker är avgörande för livskvalitet. Tennis och padel är populärt och banor finns överallt. Men Spanien är även tryggt och har en tradition av bra skolor och utbildning, säger Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna.

För mer information, kontakta:
Andreas Moritz, VD, SkandiaMäklarna, 0733-67 98 00, andreas.moritz@skandiamaklarna.se

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna är en av Sveriges främsta fastighetsmäklarkedjor med cirka 500 medarbetare på 90 kontor. SkandiaMäklarna särskiljer sig genom hög kunskap inom såväl försäljning, marknadsföring som lokalkännedom. Verksamheten spänner över områdena: bostäder, fritidsboende, kommersiella fastigheter samt utlandsboende med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal. Läs mer på www.skandiamaklarna.se

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm