Gå direkt till innehåll
Efter rekordsiffror i Spanien och Portugal 2021: Stark försäljningsstart på det nya året i solen

Pressmeddelande -

Efter rekordsiffror i Spanien och Portugal 2021: Stark försäljningsstart på det nya året i solen

Att äga ett boende i utlandet har aldrig varit mer populärt hos svenskarna. Under 2021 såldes dubbelt så många hem i Spanien och Portugal av SkandiaMäklarna, jämfört med året före. Nya siffror från SkandiaMäklarna visar att trenden fortsätter in i 2022.

För SkandiaMäklarna landade försäljningen av boenden i Spanien och Portugal på 466 bostäder under 2021. En fördubbling jämfört med 2020. Trenden med ett boende i solen ser inte ut att upphöra. Enligt ny statistik från SkandiaMäklarna såldes 111 procent fler boenden under januari och februari 2022 i jämförelse med samma period förra året. En hög siffra för säsongen som tyder på fortsatt kraftigt tryck under 2022.

– Efter att ha tillbringat så pass lång tid hemma märks det att svenskarna vill åka utomlands. Men framför allt ha möjlighet att bo och jobba utomlands i längre perioder. Därför har tillgången till bra internetuppkoppling varit något som allt fler efterfrågar. Även bekvämligheter som restauranger, mataffärer och träningsmöjligheter är högt upp på önskelistan, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

De mest prisvärda områdena i Spanien:

  1. Alicante
    Alicante har länge varit ett populärt och prisvärt område för svenskarna att både besöka och köpa boende i. De centrala delarna är fortsatt populära men allt fler har börjat rikta blickarna mot nyproduktionsprojekt som ligger längst kusten på norra Costa Blanca. Prislappen ligger mellan 1.500€-4.000€ per kvadratmeter.

  2. Fuengirola
    Den spanska staden Fuengirola ligger i närheten av Málaga och har blivit ett populärt område för svenskarna. Här hittas bland annat en 8 km lång strandpromenad med många av stadens restauranger och barer. Priset på ett boende i denna soliga kust ligger mellan 2.500€-10.000€ per kvadratmeter.

  3. Marbella
    I de södra delarna av Spanien hittas Marbella. Områdets trygga och lyxiga prägel har lockat många svenskar. Även faktorer som nära till golfbanor, flygplatser och restauranger gör att boenden säljs i en snabb takt. Prislappen ligger mellan 5.000€-10.000€ per kvadratmeter.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm