Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna, det självklara valet för stjärnmäklaren Joakim Andersson.

Nyhet -

SkandiaMäklarna, det självklara valet för stjärnmäklaren Joakim Andersson.

”Det var SkandiaMäklarnas företagskultur som främst lockade mig – att ha bra kollegor med sig, ett starkt varumärke, samt kul på jobbet var avgörande.”

Intresset för fastighetsmäklande växte fram efter att han jobbat inom försäljning och sökte sig vidare till mer komplexa affärer för att utmana sig själv. Andersson berättar att han drivs av resultat och alltid strävar efter att prestera på topp oavsett vad han tar sig an. Därför blev valet av kedja ännu viktigare då han ville jobba på ett bolag som genomsyrar just kvalitet, i alla delar.

Och det har gett utdelning, år efter år. Med minst 9 miljoner i omsättning 4 år i rad är det inte konstigt att Joakim Andersson, SkandiaMäklarna STHLM Innerstad, är Vasastans mest rekommenderade mäklare sedan 2012.

”Det känns självklart kul att mina kunder verkligen uppskattar det arbete och det engagemang jag lägger ner i varje uppdrag. Jag har alltid vurmat för kvalité i tjänsten, att inte överlova men gärna överleverera. Jag försöker vara mig själv i kontakten med alla kunder och uppfattas nog som genuin. Vilket jag själv tycker är viktigt att man är i sin roll.”

När det kommer till work/life balance berättar Andersson att det som högpresterande mäklare kan vara svårt att ha en fungerande balans i livet. Hans arbetstider må variera men oavsett antal timmar han lägger på sitt arbete i veckan ser han också till att alltid hitta tid för återhämtning:

”Jag tränar, både löpning och gym. Jag tar mig gärna ut på promenader i skogen med hunden och flickvännen, och jag åker mer än gärna på någon weekendtrip de helger som är lediga.”

Slutligen, för att lyckas i sitt arbete delar Andersson med sig av fem av sina tips till nyexaminerade mäklare:

  • Rannsaka dig själv med vad du vill i yrket och vad du är villig att göra för att nå det.
  • Sätt upp tydliga mål för detta och en strategi för att nå dem.
  • Sen är det grit som gäller - hårt jobb och ett tjockt pannben. Det är tufft att vara ny mäklare, speciellt i Stockholms innerstad där konkurrensen är enorm.
  • Fokusera på kvalité i allt, det skapar långa givande kundrelationer.
  • Det är självklart väldigt viktigt att man fokuserar på sitt, är sig själv, och inte jämför sig med andra samt stirrar sig blind på olika Instagramkonton. Det går inte att lita på sociala medier blint, fokusera på dig och din väg.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm