Gå direkt till innehåll
”En säsongsbaserad ort har såklart sina utmaningar och man tvingas till utveckling på många plan, men vi gillar att vara lösningsorienterade.” – Ronja Renheim.

Nyhet -

”En säsongsbaserad ort har såklart sina utmaningar och man tvingas till utveckling på många plan, men vi gillar att vara lösningsorienterade.” – Ronja Renheim.

Med sina majestätiska bergstoppar, gnistrande snö och vackra natur lockar fjällen inte bara turister utan även köpare som söker en bit av denna naturliga skönhet att kalla sitt eget. Fastighetsmäklarna Ronja Renheim och Oskar Flyrén på SkandiaMäklarna Sälen delar med sig om hur vardagen i fjällen ser ut.

För fastighetsmäklare i fjällregionen är arbetet inte bara att sälja hus och stugor; det handlar också om att förmedla en livsstil. Att kunna erbjuda kunderna en möjlighet att uppleva det bästa av både vildmark och bekvämlighet är en viktig del av jobbet. Oskar berättar att de träffar kunder från hela landet och världen: ”Arbetet i sig sker mycket på distans där vi både erbjuder visningar digitalt och på plats.”

Men att vara fastighetsmäklare i fjällen innebär också utmaningar. Säsongsvariationerna kan vara betydande, med högsäsong under vintern när skidåkare från när och fjärran strömmar till och lågsäsong under sommaren när aktiviteterna skiftar fokus. Att balansera utbud och efterfrågan under dessa perioder kräver både flexibilitet och strategi. Ronja jobbar aktivt med styling och berättar att detta är för att ge kunderna mervärde redan innan de besluter sig för att åka och gå på en fysisk visning då många pendlar långa sträckor.
”Många fritidsboenden är lite mindre hemtrevliga och ombonade än folks permanentboende men bostäderna i sig kan vara superfina, då behövs den där extra handpåläggningen av kärlek som en styling ger. Dessutom så är säljarna ju oftast inte här och kan göra i ordning sina boenden innan försäljning men både de och jag vill ju vara stolta över det vi sedan ska fota och visa upp, därav rekommenderar jag alla att ta hjälp med detta,” berättar Ronja.

Utöver det är det också viktigt för fastighetsmäklare att ha kunskap om lokala förhållanden och regler. Fjällregionerna kan ha unika bestämmelser när det gäller fastighetsköp, så att kunna guida både köpare och säljare genom dessa processer är avgörande. ”Den största fördelen med att vara lokala mäklare är att man känner till områdena bättre, vet sådant som inte går att läsa sig till och lever i det vi sedan ska förmedla. SkandiaMäklarna har ett stort kontaktnät och är alltid tillgängliga om någon önskar en visning,” berättar Oskar, varav Ronja flikar in och säger:

"Det är viktigt för oss att kedjan vi tillhör har ett gott anseende i hela landet, och i våra kunders hemstäder. Känslan av trygghet och stolthet som kommer med att tillhöra en framgångsrik kedja med hög kvalitetskänsla är ovärderlig."

Trots utmaningarna är belöningen för fastighetsmäklare i fjällregionerna stor. Att få arbeta i en sådan naturskön miljö och vara en del av människors dröm att äga en bit av den är ett privilegium få förunnat. Med ett starkt varumärke i form av SkandiaMäklarna, passion och engagemang kan fastighetsmäklare i svenska fjällen skapa minnen för både köpare och säljare som varar livet ut.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm