Gå direkt till innehåll
Årets Rookie: Max Hjertqvist om nyckeln till framgång

Nyhet -

Årets Rookie: Max Hjertqvist om nyckeln till framgång

Max Hjertqvist, SkandiaMäklarna Västerås, har blivit utsedd till Årets Rookie 2023 inom kedjan och kammat hem titeln som Årets Mäklarstudent 2022 av Universum. Med bakgrunden som säljare och passion för service har Max alltid haft ett stort intresse för inredning och arkitektur så att han blev fastighetsmäklare är vad han beskriver: ”ett omedvetet givet val med facit i hand”.

Att välja SkandiaMäklarna som kedja var ingen slump. Genom tidigare samarbeten med Västeråskontoret, kände sig Max redan bekant med deras förmåga att leverera enastående resultat. Max beskriver kontoret som ett skönt gäng som andas vinnarmentalitet och driv. Att omge sig med likasinnade och ambitiösa individer har varit en nyckel till att skapa en framgångsrik karriär inom fastighetsbranschen.

För Max är varje dag en möjlighet att överträffa gårdagen. "Min inställning varje dag är att jag alltid ska utvecklas," berättar Max. Enligt honom är nyckeln till framgång baserad på en kombination av struktur, attityd och en ihärdig drivkraft att alltid sträva efter att vara bäst. Strukturerade arbetsmetoder, inklusive noggrann kalenderhantering och påminnelser, är en del av det framgångsrika receptet. "Förtroende är superviktigt, och då gäller det att man håller det man lovar”, betonar Max.

Max delar med sig av tre grundläggande principer som har banat vägen för hans framgång:

  1. Målet är att ha ett mindset att alltid göra allt lite bättre än alla andra.
  2. Hålla en work/life balance gör det lättare att vara framgångsrik i vardagen. För Max innebär det att i princip aldrig jobba med helgvisningar, utan spenderar helger med familjen.
  3. Träna! Både fysiskt och mentalt: öva på intagsmanus, förhandlingar osv. Det man gör mycket av blir man bättre på.

För Max är kundrelationer av högsta prioritet. Att vara närvarande och tillgänglig genom hela processen är en grundläggande princip. "Om kunden hör av sig till mig om uppdatering, då har jag misslyckats. Jag lägger därför alltid påminnelser i mobilen för att inte missa någonting,” konstaterar han. Att vara personlig, snäll, ärlig och transparent är avgörande för att skapa starka och långsiktiga relationer. Varje kund ses som en individ och inte bara som en affär.

För de som står i början av sin karriär inom fastighetsbranschen delar Max ett uppriktigt råd. Att vara fastighetsmäklare är hårt arbete, och inget kommer gratis. "Gå in med inställningen att inget kommer gratis, allt beror på dig!" avslutar Max. Att arbeta smart, hårt och överträffa förväntningar är receptet för framgång, men det är individens ansvar att göra jobbet.

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm