Gå direkt till innehåll
Vad är viktigt för just dig?

Blogginlägg -

Vad är viktigt för just dig?

Mäkleriet kan upplevas påfrestande med oregelbundna arbetstider, uppkopplad och tillgänglig 24/7 samt långa arbetsveckor - inte minst sagt i en utmanande marknad. Men det vi inte får glömma är hur vi som företag kan påverka våra medarbetares välmående, på kort och lång sikt.

Sanna Österström, People & Culture Manager på SkandiaMäklarna delar med sig av hur det är att jobba på ett företag som uppmanar till en hälsosam balans. ”Det är slarvigt att uttrycka sig att yrket skulle vara en förväntad livsstil, punkt. Det är dinlivsstil om något, du avgör vad du fyller den med.”

Österström menar att work/life balance hos SkandiaMäklarna inte är en standardiserad form där samma fördelning passar alla. Målet och poängen är känna efter och skapa en situation som känns rätt och balanserad, för just dig. Beroende på vart du befinner dig i livet finns det olika incitament, behov eller förutsättningar för att jobba och leva parallellt. Bara du vet och kan avgöra vad som fungerar och möjliggör för både ditt välmående och prestation.

”Jag återkommer ofta till vikten av transparens inom mitt område - var ärlig mot både dig själv och din chef så kan ni hitta en situation som är hållbar,” säger Österström och fortsätter:

”Vår styrka ligger i det skalbara och anpassade sättet att mäkla hos oss. Vi är en stor kedja med den familjära känslan kvar, våra drygt hundra franchiseområden drivs av människor - inte av en mall där one size fits all. Med vårt starka varumärke i ryggen där stabilitet och kvalitet är ledord finns således även utrymme för anpassning till både individ och lokal marknad.”

Möjligheterna för just anpassning och karriärsutveckling hos oss är stora. Men inget kommer villkorslöst eller givet en viss anställningstid. Det här är ett förtroende-, prestations och relationsbaserat yrke - visar du ditt engagemang så visar vi dig vägarna framåt.

Österström lyfter att kärnaffären i sig, oavsett varumärke, i grunden är relativt lika: ”Vi kan däremot stolt stå upp för hur vi arbetar, alltså vad vi står för och hur det sedan speglas i alla moment. Vårt sätt att genomföra affären från start till mål genomsyras av kvalitet och det där lilla extra, framför allt i form av den personliga och professionella aspekten. Det tror jag utmärker oss i branschen - vi vill inte vara störst, vi vill vara bäst. För kunden, branschen i sin helhet och dig.”

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna

Vasagatan 16
111 20 Stockholm