Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna om Svensk Mäklarstatistik oktober 2021:  Stabil bostadsmarknad väntar resten av året

Pressmeddelande -

SkandiaMäklarna om Svensk Mäklarstatistik oktober 2021: Stabil bostadsmarknad väntar resten av året

Med färre budgivningar som sticker iväg och ett mindre antal budgivare skapas ett lugnare tempo på bostadsmarknaden. Oktober månads statistik från Svensk Mäklarstatistik bekräftar tidigare indikationer på att prisökningarna har planat ut och ett mer normaliserat marknadsläge efter pandemin visar sig. SkandiaMäklarnas VD Andreas Moritz tror att bilden kommer se likadan ut resten av året.

Svensk Mäklarstatistiks siffror för oktober visar att priserna står still eller är upp eller ned endast någon procent i landet jämfört med september. Det gäller både bostadsrätter och villor. Den största uppgången står Stor-Stockholm och centrala Malmö för med två procents uppgång.

– Det är fortfarande stor efterfrågan på bostäder. Men under hösten har tempot i försäljningarna minskat något och vi ser inte lika många snabba budgivningar och inte lika många budgivare. Vi tror att detta kommer prägla resten av året. En sak att ha i åtanke är att marknadsräntor ökar något, om än från en mycket låg nivå, vilket kommer att påverka de historiskt låga bostadsräntorna framöver, säger Andreas Moritz, VD på SkandiaMäklarna.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Presskontakt

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm