Gå direkt till innehåll
Gör research och sov på saken:  Så använder du läget på bomarknaden till din fördel

Pressmeddelande -

Gör research och sov på saken: Så använder du läget på bomarknaden till din fördel

Att köpa nytt boende är ofta förenat med svåra val och kompromisser. Men för den som är långsiktig inleds vintern med lägre priser och mindre hets möjligheter till en fin affär, menar SkandiaMäklarnas vd Andreas Moritz.

Tiden då bostäder blev sålda inom loppet av några timmar är numera förbi. Dagens bostadsmarknad präglas i stället av turbulens och osäkra omvärldsfaktorer som pressar ner priserna. Trots det – eller just därför – kan de som köper en bostad i dag göra en fin affär långsiktigt.

– Även om priserna går ner lite till tycker jag att den som funderar på att köpa ett nytt hem ska se det som en möjlighet. Ta god tid och tänk igenom alla aspekter väl. Nu finns möjlighet att vara extra noga kring saker som bostadens läge, värmesystem och genomförda eller nödvändiga renoveringar, säger Andreas Moritz, vd på SkandiaMäklarna.

– Man bör också ha i åtanke att den senaste tidens prisnedgångar faktiskt ger större möjlighet till att byta upp sig, förutsatt att man köper och säljer på samma marknad. Eftersom kvadratmeterpriset nu är lägre än för ett år sedan kan man nu få större yta för pengarna, och därmed minska mellanskillnaden vid köp av ett större boende, fortsätter Andreas Moritz, vd på SkandiaMäklarna.

Tre tips från SkandiaMäklarnas för den som söker bostad i vinter:

  1. Tänk långsiktigt och sov på saken
    På dagens marknad behöver köpare inte vara lika stressade över budgivningar och att drömbostaden ska säljas blixtsnabbt. Nu har du mer tid än tidigare att fundera på allt från värmesystem i villan till konsekvenser av räntehöjningar. Även om bostadsmarknaden är orolig kan man göra en bra affär på lång sikt.

  2. Fingranska föreningens ekonomi
    För den som ska köpa en bostadsrätt är det alltid viktigt att ha koll på föreningens ekonomi. Här har många kanske slarvat tidigare. Men med dagens högre räntor och andra kostnadsökningar är det extra viktigt att undersöka föreningens lån och renoveringsbehov samt eventuella avgiftshöjningar.

  3. Tänk även på området – i dag och i framtiden
    Hur ser kollektivtrafiken ut om fem år? Tänk om det blir svårare att pendla samtidigt som det blir dyrare att köra bil? Finns det närliggande skolor och sjukhus? Hur ser den framtida planeringen av byggnationer ut? Mäklaren har ofta svaret på alla dessa frågor och kan hjälpa till.

Ämnen

Kategorier


SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm