Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna utnämnd till ”Mest Hållbara Aktör Inom Mäklarbranschen 2023”

Nyhet -

SkandiaMäklarna utnämnd till ”Mest Hållbara Aktör Inom Mäklarbranschen 2023”

I den senaste kundundersökningen utförd av Svensk Kvalitets Index (SKI) blev SkandiaMäklarna utnämnd till ”Mest Hållbara Aktör Inom Mäklarbranschen 2023”.

SKI har under sommaren 2023 utfört ca 2000 webbintervjuer med kunder som köpt eller sålt någon bostad genom fastighetsmäklare under de senaste 12 månaderna.

SKI:s hållbarhetsindex undersöks med följande frågor till kunder:

  • Investerar företaget i hållbar tillväxt med tanke på framtida generationer?
  • Strävar företaget efter ekonomisk framgång utan bekostnad av sociala eller miljömässiga faktorer?
  • Tar företaget samhällsansvar socialt, miljömässigt och ekonomiskt?

Betyget för hållbarhetsindex är ett viktat medelvärde av de tre frågorna.
SKI:s studier visar att hållbarhetsfrågor har allt större påverkan på kundupplevelsen. Dock finns ett gap mellan vad aktörer säger att de gör, och vad konsumenterna faktiskt uppfattar att aktörerna gör.

SKI menar att ”samhällsansvar” under det senaste decenniet har blivit allt viktigare för kunden, och att ”hållbarhet blir också viktigare för medarbetares val av arbetsgivare”. Procentuellt rankas SkandiaMäklarna högre än branschen i helhet inom just hållbarhet.

”Vi på SkandiaMäklarna strävar alltid efter att jobba innovativt och långsiktigt. Detta är en påminnelse till alla i branschen att både reflektera och agera på frågor som står nära kunden,” säger Andreas Moritz, vd SkandiaMäklarna.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm