Gå direkt till innehåll
SkandiaMäklarna fortsätter sin satsning på SOS Barnbyar med fokus på Ukraina

Nyhet -

SkandiaMäklarna fortsätter sin satsning på SOS Barnbyar med fokus på Ukraina

Under ett flertal år har SkandiaMäklarna haft ett nära samarbete med SOS barnbyar. Med rådande krigssituation i Ukraina har vi valt att lägga fokus på att stötta barn, ungdomar och familjer både där och som kommit till Sverige. Vårt samarbete med SOS Barnbyar innebär att vi bland annat alltid donerar 100 kronor per förmedlad bostadsaffär. Vårt löfte är att försöka donera minst en miljon kronor per år, och gärna mer än så, till SOS Barnbyars viktiga verksamhet.

Om SOS Barnbyar i Ukraina

SOS Barnbyar har stöttat barn, unga och familjer i Ukraina sedan 2003. För att nå de ökade behov som kriget orsakat har verksamheten ställts om och kraftfullt utökats; från tidigare cirka 2 000 personer, har nu 270 000 personer fått stöd – direkt eller indirekt. Dessutom har verksamheten utökats med 15 nya regioner, och täcker därmed 70 % av landets regioner.  

Ett viktigt arbete som SkandiaMäklarna nu bidrar till.  

– SkandiaMäklarnas stöd betyder mycket. Inte bara här och nu, det bidrar också till att ge barnen en framtid genom att säkra skolgången så att barnen får en trygg tillvaro när kriget väl är över. Att stötta Ukraina nu är viktigare än någonsin, säger Ida Granqvist på SOS Barnbyar.   

Så här ser stödet ut

Insatserna har bestått av humanitärt stöd, så att familjer fått mat, filtar och annan nödhjälp som framför allt har förmedlats i samarbete med lokala partners. Dessutom har familjer fått direkt kontantstöd – för att klara av ett liv på flykt. Barn har fått tillgång till trygga platser, inklusive stöd i sin skolgång, och såväl barn som vuxna har fått psykosocialt stöd. Vid SOS Barnbyars sociala center har familjer fått olika former av krisstöd, beroende på behov och situation. I grannländerna har barnbyarna tagit emot familjer som flytt landet. En annan viktig insats är påverkansarbetet för att förändra lagar och system och därmed förbättra situationen för de allra mest utsatta barnen, som annars riskerar att växa upp på institution.  

Läs mer om SOS Barnbyar på https://sos-barnbyar.se/ukraina/

Ämnen

Kontakter

Andreas Moritz

Andreas Moritz

Presskontakt VD +46 73-367 98 00

SkandiaMäklarna ska hjälpa människor att göra bra bostadsaffärer

SkandiaMäklarna startade 1980 med ett kontor på Östermalm i Stockholm. Idén var att erbjuda tjänster med högre kvalitet än andra i branschen. Sedan 1992 har företaget växt på franchisebasis. Idag är SkandiaMäklarna ett av Sveriges största fastighetsmäklarföretag med cirka 500 medarbetare på 100 kontor. Företaget förmedlar privatboende, dvs. villor, bostadsrätter och fritidshus, samt kommersiella fastigheter, gods, gårdar och lantbruk med verksamhet i Sverige, Spanien och Portugal.

SkandiaMäklarna
Vasagatan 16
111 20 Stockholm